lunes, 9 de enero de 2017

Despre conceptul "Familie"sau de la nimic la infinit

Conceptul "familia" are diferite dimensiuni, dimensiuni ce pornesc de la o forma pre-existentiala (aceea de individ), dimensiuni ce ating apoi diferite "volume".
Ca forma pre-existenta a conceptului "familie" avem conceptul "individ", concept care in raport cu conceptul familie are o valoare de 0,5%.
Conceptul "Pereche naturala" are cotatia 0,75 pentru ca nu isi are implinita (in aceasta forma) ratiunea naturala a existentei ei , avandu-si-o implinita deodata cu rezultarea din impreunarea naturala a celor doi protagonisti (dintre care unul a fost creat de Natura ca "mascul" iar celalalt ca "femela") a unui copil.
Viata insasi conduce, pentru prezervarea propriei ei existente, la aceasta "ruta" pe care trebuie sa o parcurga omul pe durata existentei lui, spre a-si indeplini astfel, ratiunea pe care insasi Natura i-a creat-o.
Toate fiintele vii se reproduc, doar atat ca nu toate (ci doar cele rationale) au conventii, norme scrise, stabilite intre pentru respect reciproc.Cele a-rationale, isi apara asta conditie cu ghearele, si cu dintii..
La om (la specia umana), e mai complicat, pentru ca parte din specie intra la categoria "rational" iar alta parte la categoria "a-rational" si astfel apar conflicte intre cei ce incearca sa isi apere viata ca omul si cei care incearca sa isi apere viata ca vreunul dintre animale.
Durerile (gratuite) se reduc, cu cat mai multi oameni a-rationali se vor auto-educa spre a deveni rationali.

Citeste mai multe

No hay comentarios:

Publicar un comentario