martes, 9 de abril de 2013

Egocentrism, Ego-ism, Egoism

  Incep iata, cu o "exemplificare" pe care am creat-o in speranta sa ajute:

"Egocentrismo", "Ego"-ismo, "Egoismo" (spaniola)
"Ello"               , "Yo",         , "Superyo" (spaniola)
"Egoism",         ,"Ego"-ism,  , "Egoism" (engleza)
"Id",                 ,"Ego",        , "Super-ego" (engleza)
______________________________________
"Egocentrism", "Ego"ism,     , "Egoism"          si, unde, imaginandu-ne in .... "traversarea pe sarma"
ne putem mai lesne ... imagina, que "ego"-ul (conceptul "ego"), pentru a-si mentine "echilibrul" in conditii de "maxima eficienta" (eficienta nu este un "moft" ci i-ti este ... "necesitate vitala") are nevoie de o "echilibrare optima" a "resurselor" pe care ... "le ai (efectiv) in mana" la oricare dintre momentele propriei tale "trairi".
Admitand ca "egocentrismul" este ... de o parte a "caii de mijloc" (la "o extrema a prajinii") iar "egoismul", la cealalta parte (la cealalta extrema), imaginandu-ne ca (in mod natural) nici macar "prajina" nu avem (ne nastem "cu mainile goale"), ci incercam sa ne mentinem echilibrul "bâțâind din maini", si percepand asta "traducere corecta" al acelui "a-si duce singur crucea", putem intelege mai usor ca ne este de maxima eficienta sa ne "dirijam" cu ajutorul propriului nostru creier chiar si fiecare picatura de sange (din a noastra proprie compozitie) de asa natura incat "sa o scoatem la capat".
Conceptul "individul uman" are in compozitia "mintii" sale o "suma de concepte", un "tot", un 100% care ... "il conformeaza".
Un "aluat" precum cel pentru "paine" (iar pentru a se apropia cineva de intelegerea "sfinteniei painii" il ajuta enorm ... "tehnologia fabricarii painii" ).
Aici ne putem adauga faptul ca, asa cum "o paine" poate rezulta atat din 300 g de aluat, cum tot "o paine" poate rezulta si din o alta "cantitate rationala", pastrandu-se "proportiile compozitiei" dar diferind doar "fiinta" ("painea" ... este o fiinta, dar voi vorbi despre asta, in alta pagina),
tot asa si un 100% cat o nuca este egal cu un 100% cat un univers pentru aceea ca si unul si altul reprezinta un "tot" (adica un 100%).
Astfel, desi fiecare "individ uman" este un aluat care are in compozitia sa cam aceleasi "materii prime", in acest caz el nu sufera o "coacere" ci o "auto-coacere" si ... depinde de el insusi ce anume "paine" se rezulta (putand fi de la "extrem de otravitoare" pana la "adevarat medicament").

Am sa pun aici cateva din "substantele" (materiile prime) ce intra in compozitia "mintii individului uman" (in ordinea in care dau de ele, imi vin la mana): egotismo, egocentrismo, narcisismo, megalomania, egoismo, altruismo, etc

Fiecare dintre indivizii (umani, se subintelege) care vor sa-si mai reduca din ceea ce eu denumesc "egoism ne-necesar", o poate face. Cantitatea de "egoism necesar" cu care ne-a inzestrat "sfanta nascatoare" ne este suficienta pentru a ne indeplini rostul (rafinarea "cunoasterii") pentru care Viata, ne zamisleste.
(unde acest analogic al "painii", constituit dintr-un aluat in compozitia caruia intra toate (100%) "informatiile-ingrediente" existente (la ... "un moment dat") in Natura, se numeste ....( vezi aici ) "cunoastere".  

No hay comentarios:

Publicar un comentario