jueves, 28 de agosto de 2014

Diaspora, imposibilitata de Ponta sa voteze

Postarea de fata survine in urma citirii unui articol in Contributors, numit "Lasati milioanele de romani din Diaspora sa voteze, domnule Ponta."
                                                                           

De cand ma stiu (si ma stiu de prin anul 1960) ceea ce am gasit a domni intre mine si societatea in care (vrand-nevrand) m-am nascut s-a numit "incompatibilitate".
Nu discut a cui a fost vina, ci doar aceea ca usor-usor toate usile mi s-au inchis in nas si nu mi-a mai ramas deschisa decat una.
Cine a citit aventurile lui Pardaillan, condus de catre Inchizitia acelor vremi prin tunelurile Sevilliei, poate intelege mai usor ce a simtit cineva aflat in situatia mea cand unica usa (usa prin care ti se face vant, ca unui parasutist fara parasuta) ce i-a fost lasata deschisa a fost usa exilului.
Nu am mers in viata mea pe spaga, pe "drept", pe "sarit la cap", pe "intrat in gasca" si atunci societatea, normal, m-a expulzat, asa cum o haita de caini expulzeaza din haita orice "corp strain", asa cum un organism arunca afara un ghimpe sau o țapca.
Am jucat corect, si cu toate ca imi era clar ca asta ma va duce la pierzanie, eu din drumul meu nu ies.
Nu ma modelez eu dupa o societate, ca plastilina dupa o stampila, daca acea societate imi este incompatibila, ci lucrez necontenit la a imi face societatea, compatibila mie.
Adica, nu ma fac eu ca ea, ci o oblig (ma rog, incerc necontenit) sa o fac pe ea ca mine.
Am mai spus-o si o repet: Consider ca fiecare individ isi este centru al propriului univers si ca fiecare influenteaza in felul sau, asupra metamorfozei acestui propriu univers (sau, cum se spune, asupra propriei vieti).

Este problema mea, din care punct geografic actionez asupra universului meu.
Nu m-am nascut roman la vreo cerere a mea, si indiferent unde as fi primit "repartitie", indiferent care punct geografic al globului mi-ar fi fost "punct central al propriului meu univers", pe acel punct mi l-as fi aparat, in jurul acelui punct as fi lucrat ca sa obtin un univers compatibil mie. . . . . . . . .
(Timpul imi zice "stop". Voi continua cand voi putea, in blogul meu. Scuze).

PS. Tariceanu este un sarlatan de inalta clasa, dar lui Ponta nu-i ajunge nici pana la glezne.
Mi-am putut exercita dreptul de vot, lasata fiind la latitudinea mea optiunea de a-mi exercita sau nu acest drept, chiar si atunci cand din punct de vedere al lumii prin care traiam nu aveam identitate.
Primul care m-a scos din joc, a fost Ponta. Am mirosit asta din cuvinte ale lui rostite inainte de alegeri, am inteles ca "ne-o face", si impreuna cu a sa eminenta super-cenusie (Dragnea), chiar ne-au pus-o.

No hay comentarios:

Publicar un comentario