martes, 7 de octubre de 2014

Democratia este un totalitarism (singurul de care avem nevoie)

Mi-am exprimat o opinie despre aceasta tema si la un subiect in "Politeia World", al carei ocazional vizitator sunt, si asupra careia am o buna impresie.
Depinde daca acolo textul v-a trece sau nu poarta de intrare, aici sunt sigur ca da. 
Si pe deasupra, fiind pe teren propriu, textul il mai pot cizela, imediat ce prind timp.


Democratia este o perfectiune (un 100%) care nu poate, umanamente,  fi atins.
Democratie ar fi doar atunci cand numarul persoanelor aflate in Viata, ar trai democratic (mai pe scurt spus, ar trai "fair-play).
Jocul sub cupola "fair-play"-ului nu ne lasa fara "1 X 2", adica nu inseamna ca jucandu-se fara hent, fara fault, sau fara alte lovituri sub centura sau tineri de tricou, meciurile s-ar termina egal, ci doar ar castiga, cel mai bun. O lume fara "castigatori" si "perdanti" nu va exista vreodata.
Democratia este o stare de fapt in care, in realitate castigam toti, si nu pierde nimeni (dar asta nu se refera la castigul sau pierderea punctuala, sau de "unda scurta" ci castigam ca specie si doar pe "lungimi de unda" . . . ultra-lungi.
Nici un stat dintre statele Lumii, nu intruneste (in viziunea mea) mai mult de 15 - 20 % din ceea ce inteleg eu a fi "democratie".
Unul dintre cei mai cunoscuti promotori ai democratiei a fost acea persoana care a dus la nasterea "nike"-ului de "Isus". Republica este o poarta deschisa spre democratie, dar monarhia nu (comunismul, la fel ca si monarhia).
Republica este un fel de oala in care ciorba fierbe fara capac, iar monarhia este un fel de oala in care ciorba fierbe cu capac,

Sunt, in lumea noastra umana, societati care contin o proportie mai mare mai mare decat altele, de democratie, dar cum spuneam, in acest labirint care duce spre democratie, organizari sociale precum monarhia sau comunismul sunt sinonime a ceea ce in circulatia rutiera se numeste "drum infundat".

Revenind cu picioarele pe Pamant, eu zic ca dintre competitorii de azi la ocuparea functiei de presedinte, Elena Udrea indeplineste cam 30% din cerinte in vreme ce nu exista nici un al doilea care sa iasa din starea de inmersiune si sa se apropie de acel "zero" pe care il reprezinta in navigatie "linia de plutire".
Dar zic, fara sa si pretind asta. Sunt lucruri pe care nimeni nu le poate demonstra nimanui altcuiva ci doar sie-si.

No hay comentarios:

Publicar un comentario