"Cad" cam pe o aceeasi lungime de unda cu Ayn Rand. De-abia aproape de final caile noastre se ramifica. Ea, a mers la dreapta. Eu, merg inainte. Vad diversi comentatori interpretandu-i eronat, mesajul ce a incercat sa il transmita. Cred ca pot aduce mai multa lamurire si ... de aceea, sunt aici.
martes, 22 de octubre de 2013
Viata este . . . "casa mea"
Viata imi este si mie (ca si tie) "casa mea
Conceptul Viață este (prin antonomasia) totuna cu conceptul "casa" (dupa cum, si . . . reciproca)
Conceptul "casa mea)" o putem analogia cel mai productiv . . . cu cea mai mica "papusa", dintre papusile ce apartin acelui (cu adevarat) unic (si magnific) "ansamblu de papusi matrioska" ce exista, ansamblu ce a fost simbolizat (alegoriamente) de "fiinta umana" in aproape toate chipurile posibile (fara sa fi ajuns sa se dumireasca, când trebuie sa-i ii priceapa"tâlcul" in forma "figurata" si când in forma "literală"), si pe care o cunoastem ca . . . "Viață".
Pornim prin a zice ca, cea mai mica dintre "papusi" (sa nu uitam ca oricare dintre ele am convenit ca o analogam conceptului "casa" si avem, deci: "papusa & casa", unde "&" in scrierea mea vrea sa tina locul
lui "versus") este "totuna" cu "propriul tau ello, yo y superyo" (cu alte cuvinte "propriul tau suflet")
si-l.vom avea notat de aici inainte in "jocul nostru" cu "1"
"Papusica/casa" (sau "casa/papusa") care urmeaza (notata cu "2")
este . . ." propriul tau corp (in cazul nostru (fericit, zic eu) . . . "uman").
Urmatoarea la rand (cea pe care orice fiinta umana si-o reprezinta la fel cand ii pronunta numele. . .) este "a ta casă" (propriul tau "bârlog" , "centru" al propriei tale etologii") si o notam cu "3".
Urmeaza o "a patra , papusa/casa" ("4") iar aceasta zicem ca reprezinta "al tau sat"
Sunt infinite . . . "cercurile concentrice" pe care le putem identifica (si marca, ca un "aruncator de greutate" care poate marca cu biloiul sau diferite puncte pe distanta dintre el si al sau "orizont") dar, simplificam si notam cu "5" - "a ta . . . regiune",
cu "6" - "a ta țară ", cu "7" - "a ta lume", con "8"- "al tau Pamant" y con "9" - "a ta, Viață"
Nu am mai bagat in joc si (spre exemplu) . . . "al tau continent", si pentru aceea ca . . . continentul nu este un "organism" (nu . . . in forma asa de "imediata" ca cele deja luate in consideratie) si, prin prisma asta nu poate fi socotit, nu mai zic . . . persoana dar, nici macar ca "persoana juridica" nu poate fi introdus in astă . . . "ecuatie".
(Bine, avem Australia, poate deveni . . . Europa, . . , dar cum ziceam, un pic mai inainte nu am mai termina vreodata de numara, si insemna, la . . ."cercuri concentrice".
Si-avem apoi (ca . . . desert) situatia ca de la . . . "7" incolo (adica "7", "8" si "9") analogia unor "casoaie"
care intra in categoria "dincolo de (al tau, bineinteles) orizont" (de "al tau orizont fisic", de "al tau orizont mental", si (inclusiv) de "al tau orizont fisico - mental").
Asa cum avem stiinta (cine are), asupra conceptului "strategie" (cea
din cadrul conceptului "sah" fiind cea mai exemplificanta, acoperind
asta "putere exemplificanta" (in opinia mea), ma mult de 70% din
"necesarul de . . . exemplificativ") trebuie sa rationam intotdeauna,
de forma simultana (iar aici "simultanul din sah" ne ofera un exemplu
mai mult decat "binevenit") intr-o multitude de "planuri diferite", planuri
carora le conferim (cu al nostru propiu . . . "punct" notat cu acel "1", pe care-l stabiliram un pic mai inainte),
in acelasi timp, concentricitate y coaxialitate.
Bine, am facut atata "literatura", doar pentru ca vroiam sa spun si eu,
ca mi-am pus umarul, din "punctul geografic" unde m-a parasutat "barza" precum un bun (si voluntar) . . . costalero, pentru a sustine (inclusiv) fizic "casa mea" (in toate cele 9 dimensiuni ), ca sa nu mi se surpe, pana cand, am fost impins/inlaturat, de cei ce imi constituiau "al meu entorno social",
putin cate putin (pana la intrarea mea in situatie de . . . "expulzat", chiar
daca pentru asta nu s-a utilizat o "forta . . . visibila"), afara din ale mele
a "3-a", "4", "5" si a "6-a" dintre cele 9 dimensiuni ale acelui concept
care (in opinia mea, bineinteles) inseamna "casa mea".
E de reamintit ca aceste 9 (distincte) denumiri, definesc, toate deodata,
fiecare pe rand, sau in orice fel le-am combina "unul si acelasi lucru".
Numind una din ele, numesti pe oricare dintre ele sau pe toate la un loc.
Traiesc eu "azi", in a "7"-a dintre cele 9 dimensiuni (iar presiunea de "impingere afara", este . . . dincolo de orice gluma..
La un moment dat putem fi impinsi (ca intr-un autobuz aglomerat cei care efectiv te preseaza sunt cei 2, 3, 4 care-s "lipiti" efectiv de tine si nu cei de dincolo de ei) de "cei apropiati noua" (fara a fi, ei, spre a avea un asa drept, Viata insasi) afara din a "7"-a si chiar, a "8"-a dintre dimensiuni, insa din a "9"-a, nimeni nu poate nici "a impinge", nici "a fi impins", nici "sa intre" si nici "sa iasa" pentru simplul motiv ca oricum s-ar pozitiona cineva, in exteriorul acestui "maxim-concept" denumit "Viata" nu se poate pune . . . nici macar, mort..
Bine, faptul ca vad eu a fi de o importanta cutremuratoare, maniera in care unul, se situeaza inauntrul acestui concept (Viata) in fiecare "moment" din momentele care incap in conceptul "vesnic", este asta o alta poveste, o poveste pe care Timpul, nu ma ingaduie sa o abordez acum, aici.
Pe alta data (in limita a ceea ce incape in conceptul "posibil")
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario