viernes, 14 de junio de 2013

Ateism, Obiectivism, Religie

Ateismul (incluzand si "agnosticismul"), Obiectivismul si Religia (sau "teismul").

Doua arhicunoscute (de cand lumea) extreme si o ... extrem de firava a treia cale (sau, ..."cale de mijloc") a carei promovare s-a tot incercat face (in opinia mea, cel mai marcant de catre Isus si de catre Ayn Rand) dar a fost mereu "strivita" de greutatea extremelor asemeni unui copil de 10-12 ani "strivit" sub greutatea a doua galeti de apa carate cu cobilita.
Ca sa te situezi in una sau cealalta dintre extreme nu e nevoie sa lucrezi (din punct de vedere mental) prea mult cu tine insuti, fiind de ajuns pentru asta ceea ce se numeste ignoranta (nestiinta).
Ignoranta (nestiinta) este .... realitate sociala. De toata viata am fost adept al faptului de ... "compartir" informatia, stiind ca daca din 1000 de informatii "receptorul" isi va lipi macar una, macar cu una vor fi mai putine gropile in care eu deja am dat iar el, nu va mai da (cel putin, ideea este ca nu va mai suferi din cauza acelorasi greseli).
Problema este ca omul este ca si buretele. Se imbiba in orice lichid sta, devenind ... "lipsit de sete" (pofta de absorbanta cat mai aproape de zero).
Frige al naibii, plita, atunci cand (ca copil) pui mana pe ea, si ... sunt printre noi din aceia care si-ar dori sa nu mai repete aceeasi greseala nimeni altcineva din cei ce "ii urmeaza (lui). Este insa de domeniul evidentei ca nimeni nu ramane in afara faptului de "a experimenta pe propria-i piele" si cu toate astea, desi e clar ca fiecare individ se invarte in acelasi cerc tot la fel de clar este ca de fapt ... nu este acelasi cerc.
(Continuarea temei in "cel ce vine dupa mine")No hay comentarios:

Publicar un comentario